Zimní sezóna 2021/2022

Letošní zimní sezóna byla již potřetí ovlivněná pandemií Covidu, ale naštěstí v mírnější formě, a tak se naše kurzy mohly konat podle plánu. Postupným rozvolňováním se nám podařilo sezónu poměrně úspěšně zvládnout, přestože vyhlídky byly nejasné. Dalším otazníkem byl i počáteční nedostatek sněhu, ale naštěstí po lednovém vydatném sněžení, se situace zlepšila a sníh zůstal až do konce sezóny. Díky zvyšující oblibě běžeckého lyžování, byl v naší škole Nordic Academy zájem o kurzy velmi vysoký a to jednak o kurzy pro dospělé, tak i pro děti.

Celou sezónu jsme tradičně zahájili v Rakousku na Dachsteinu, kde každoročně pořádáme čtyřdenní kurz běžeckého lyžování. Kromě skvělých instruktorů a jejich cenných rad, se klienti mohli těšit i krásným výhledům v alpském prostředí. Letos jsme měli velké štěstí, protože kurz se konal těsně před rakouským lockdownem a počasí se také vydařilo.

V prosinci jsme bojovali ještě s Covidem a nedostatkem sněhu, ale nakonec se nám přesto podařilo několik kurzů uspořádat. Leden byl již na sníh příznivější a kurzy se tak konaly téměř každý víkend. Většinou jsme jezdily v Harrachově na stadionu, ale tam se párkrát za sezónu konaly závody, takže jsme vyrazili i do Jakuszyc a na biatlonový stadion v Harrachově. V Jakuszycích jsme trochu bojovali s vytížeností areálu a nadbytkem lyžařů, chodců, turistů a psů, ale zase tratě tam byly krásně upravené.

Obecně byl zájem o kurzy pro děti i dospělé téměř stejný a tak často přijela na kurz celá rodina. Zájem o klasický styl a skate byla také srovnatelný. Většina začátečníků volila k prvnímu seznámení se se sněhem spíše klasiku a pokročilé zase zajímal spíš skate, aby se naučili něco nového.

Občerstvení je důležitou součástí každého sportu a samozřejmě i našich kurzů. Na oběd jsme pravidelně chodili do restaurací poblíž běžeckého areálu, nejčastěji do Roubenky a do Restaurace Pod Čerťákem. Po obědě pokračoval program rozborem stylu z předem natočených videí a také předání rad a kritiky pro účastníky kurzu.

Celkově můžeme říct, že sezóna byla úspěšná a instruktoři školy Nordic Academy i klienti byli spokojení. Už teď se všichni těšíme na další sezónu, kterou snad nebude ovlivňovat nadále pandemie, ani jiné katastrofy. Jako instruktoři se těšíme na tradiční účastníky našich kurzů i na nové tváře. Doufáme, že vás kurzy letošní zimu bavily a snad se brzy setkáme již na podzim, třeba na Dachsteinu nebo na jiném kurzu v Harrachově.

 

Skol

 

Tým instruktorů Nordic Academy

Termíny 2023/2024

Zobrazení vyžaduje připojení k Dokumentům Google.

Novinky emailem

Otázky na: info@nordicacademy.cz

Ceník 2023/2024

Typ Kurzu Cena
Víkendový 4 800 - 4 950Kč/os
Jednodenní 1 600 Kč/os

Dětský (den)

900 Kč/os

Pronájem instruktora

2 000 - 3500 Kč/lekce

Zahraničí Dachstein 4 dny

16 600 Kč/os

Zahraničí Seiser Alm 4 dny

26 000 Kč/os

 Dachstein - doprovod

7 950 Kč/os

 Kolečkové lyže a připrava - skupina

700 Kč/den - 350 Kč půl den

 Kolečkové lyže a připrava - privátní od 700 Kč/hodina

dáváme skupinové a věrnostní slevy, jsme partnerem firemních benefitů - benefit-plus. 
více informací naleznete v detailním ceníku kurzů

Návštěvnost

mod_vvisit_counterDnes113
mod_vvisit_counterVčera170
mod_vvisit_counterTento týden619
mod_vvisit_counterMinulý týden916
mod_vvisit_counterTento měsíc3869
mod_vvisit_counterMinulý měsíc4891
mod_vvisit_counterCelkem747568

,
Dnes: Bře 28, 2024

Translator

Z fotogalerie

00185.jpg

Anketa

Co očekáváte od svého instruktora?